Frågor & Svar

Frågor & Svar

Vi förstår att det finns frågetecken som behöver benas ut innan du fattar ditt slutgiltiga beslut att genomgå behandlingen därför svarar vi nedan på dem mest frekvent ställda frågorna. Tveka inte att höra av dig med dina frågor eller boka en kostnadsfri och icke bindande konsultation.

Skalp mikropigmentering som förkortas SMP är en avancerad precisions teknik där man med hjälp av speciella mikronålar och pigment skapar illusionen av en rakad frisyr.  Behandlingen kräver ingen operation och är dessutom ett prisvärt alternativ till andra behandlingar, som hårtransplantationer eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot håravfall.

Skalp Mikropigmentering skiljer sig på många olika sätt från den konventionella tatueringsformen. Vid processen används speciellt framtagna SMP-nålar och färgpigment för att på ett realistiskt sätt replikera kortklippt hår. Detta gör att färgen över tid inte blir blå/grön som det blir vid andra tatueringsformer. Vidare används tekniken ”pointism” för att skapa runda hårsäcksliknande punkter. Tekniken innebär också en manuell hantering av hastighet, djup och penetration. Detta gör att färgpigmentet appliceras på en grundare nivå på huden än i traditionella tatueringar. En annan skillnad är också att vi endast använder oss av engångsnålar och därmed undanröjer risken för smittsamma blodsjukdomar och minimerar risken för infektioner.

Skalp mikropigmentering har utformats speciellt för att dölja håravfall och det har tagit år av utveckling för att fullända de här teknikerna. Vi skulle vilja råda alla att inte försöka replikera detta via en traditionell tatuerare.

Ja, skalp mikropigmentering kan bidra avsevärt till att minska synlighet av ärr från tidigare hårtransplantationskirurgi. Graden av kamouflage av ärret beror på ärret i sig, men genom att pigment blanda ärret med närliggande hår och dess färg blir det mycket svårare att upptäcka det, nästan omöjligt i de flesta fall. Bilder på några av våra kunder som har genomgått skalp Mikropigmentering för att dölja sina ärr finns på galleriet på vår hemsida.

Då vi äger våra lokaler och bemannar kliniken endast vid bokade besök kan vi erbjuda marknadens lägsta priser. Vi garanterar bra resultat till bästa pris. Med detta sagt kan vi inte ange ett exakt pris för behandlingar då det är individbaserad. Priset är beroende av vad man önskar få utfört och hur stor yta och svårarbetad yta det är som ska behandlas. Exempelvis är kostnaden för någon med kal hjässa ca 20.000-30.000 kr. En exakt kostnad kan anges vid en kostnadsfri och ej bindande konsultation med någon av våra utbildade medarbetare. Vi är övertygade om att denna metod ger god valuta för pengarna jämfört med hårtransplantation eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot manlig och kvinnligt håravfall.

Detta beror på hur känslig din hud är. De flesta upplever bara lindriga besvär som påminner om känslan av en rad små sting. För klienter som upplever mer obehag kan vi erbjuda bedövande krämer och geler för att hantera smärtan. För de flesta krävs dock ingen bedövning. 

Vår personal är certifierade genom flera SMP-tekniker med många års erfarenhet. 

Området i hårbotten som behandlats kommer att vara lite rött under 2-3 dagar, men detta tenderar att vara ännu mindre synligt på de med mörkare hudtoner. Dessutom kommer pigmenteringen vara mörkare i upp till 7 dagar efter behandling, återigen beroende på din hudfärg. Därefter blir pigmenten ljusare och mjukare allteftersom hudens naturliga exfolieringsprocess återskapar nya celler i huden.

Mikropigmentering ger mycket autentiskt resultat och alla våra tidigare kunder är överens om att det enda sättet någon skulle veta att de genomgått behandlingen är om de berättade för dem. Gå in och kika på vårt galleri och avgör själv om det går att se vad som är mikropigmentering och riktigt hår. Vi uppmuntrar dem som funderar att genomgå mikropigmentering att besöka vår klinik för en kostnadsfri och icke bindande konsultation så att de kan se på nära håll hur realistiskt det färdiga resultatet är. Vissa kunder väljer att involvera sin familj eller partner för hjälp med att skapa sitt nya utseende, men andra föredrar att hålla det hemligt.

De pigment som används vid mikropigmentering är inte desamma som används vid traditionell tatuering, så det finns ingen risk att de skulle bli gröna eller blåa med tiden vilket förekommer med vanligt tatueringsbläck. Det behandlade området kommer att se mörkare ut de första dagarna efter behandlingen, men kommer därefter att ljusna och anta en något mjukare ton. På lång sikt (över flera år) kan det vara nödvändigt att genomgå ytterligare behandling.

Vi behandlar inte någon under 18 år utan föräldrarnas medgivande. Håravfall är svårt att hantera när som helst, men kan vara särskilt traumatiskt när det drabbar någon ung. Vi anser emellertid att det är mycket viktigt för våra yngre kunder att ha en full förståelse av processen och vad den innebär så att de kan komma till rätt beslut om vad som är bäst för dem på lång sikt.

Det tar mellan 3-5 timmar vid första behandlingen av hela övre delen av huvudet och efterföljande behandling tar mellan 2-3 timmar.

Nej, Be-U:s personal har utbildats i färganpassning. Vi har ett sortiment av pigment vi använder som vi matchar med ditt eget hår, med hänsyn till hudton och densitet.

Nej, SMP Nordics personal har utbildats i pigmentanpassning. Eftersom du håller håret kort är detta inte ett problem. Eftersom ditt hår nu är så kortklippt, kommer det gråa håret inte att påverka utseendet på stilen i sin helhet och det existerande håret kommer att blandas in med det behandlade området. Vi har också möjlighet att färganpassa och göra ”touch ups” efter din behandling om det skulle behövas framöver. Vi har ett sortiment av pigment vi använder som vi matchar med ditt eget hår, med hänsyn till hudton och densitet.

Du hittar oss i centrala Uppsala. Adress och kontaktuppgifter hittar du under fliken ”kontakt”. Du är välkommen att genomgå din behandling med skalp mikropigmentering oavsett om du bor i Uppsala, Stockholm, Västerås, Göteborg eller någon annanstans. 

Behandlingsgaranti

Ett års garanti utgår vid köp av tre behandlingar. Är du mindre nöjd med ett visst område eller önskar ökad densitet är det bara att du hör av dig för en komplementerande behandling utan kostnad. 

Vi garanterar att endast sterila engångsnålar av bästa kvalité används för din behandling samt att vi använder oss av färgpigment särskild framtagna för SMP. Vidare garanteras att färgpigmentet varken blir grön eller blå som vid konventionell tatuering.

Prisgaranti

Då kliniken primärt grundades för att hjälpa män och kvinnor som lider av tunnhårighet är målet främst att nå ut till så många som möjligt. Vi håller därför marknadens förmånligaste priser med över 20 procent lägre priser utan att tumma en millimeter på kvalitén.

Hur kan vi hålla så låga priser?

100 procent nöjda kunder

Vår ständiga strävan efter utveckling och bästa service har medfört att vi stolt kan säga att vi har 100 procent nöjda kunder. Ta första steget och boka en kostnadsfri konsultation och hjälp oss att hjälpa dig. Varmt välkommen! 

Open chat
Hallå!
Hur kan vi hjälpa dig?