Kontakta Oss

Kontaktinfo

Vår klinik ligger endast två km från Uppsala centrum. Till oss tar du
dig enkelt med buss (bussnr 2 och 7) från centrum. Åker du bil finner du
avgiftsfria parkeringar precis utanför kliniken. Åker du kollektivt från
annan stad och vill bli upplockad från resecentrum kan vi ordna med
kostnadsfri transport till oss. Vänligen meddela oss i god tid om du
önskar bli hämtad.

Vanliga Frågor

Vad är skalp mikropigmentering ( Scalp Micro Pigmentation, SMP)?

Skalp mikropigmentering som förkortas SMP är en avancerad precisions teknik där man med hjälp av speciella mikronålar och pigment skapar illusionen av en rakad frisyr.  Behandlingen kräver ingen operation och är dessutom ett prisvärt alternativ till andra behandlingar, som hårtransplantationer eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot håravfall.

Hur skiljer sig Skalp mikropigmentering från traditionell tatuering?

Skalp Mikropigmentering skiljer sig på många olika sätt från den konventionella tatueringsformen. Vid processen används speciellt framtagna SMP-nålar och färgpigment för att på ett realistiskt sätt replikera kortklippt hår. Detta gör att färgen över tid inte blir blå/grön som det blir vid andra tatueringsformer. Vidare används tekniken ”pointism” för att skapa runda hårsäcksliknande punkter. Tekniken innebär också en manuell hantering av hastighet, djup och penetration. Detta gör att färgpigmentet appliceras på en grundare nivå på huden än i traditionella tatueringar. En annan skillnad är också att vi endast använder oss av engångsnålar och därmed undanröjer risken för smittsamma blodsjukdomar och minimerar risken för infektioner.

Skalp mikropigmentering har utformats speciellt för att dölja håravfall och det har tagit år av utveckling för att fullända de här teknikerna. Vi skulle vilja råda alla att inte försöka replikera detta via en traditionell tatuerare.

Hur mycket kostar mikropigmentering?

Då vi äger våra lokaler och bemannar kliniken endast vid bokade besök kan vi erbjuda marknadens lägsta priser. Vi garanterar bra resultat till bästa pris. Med detta sagt kan vi inte ange ett exakt pris för behandlingar då det är individbaserad. Priset är beroende av vad man önskar få utfört och hur stor yta och svårarbetad yta det är som ska behandlas. Exempelvis är kostnaden för någon med kal hjässa ca 20.000-30.000 kr. En exakt kostnad kan anges vid en kostnadsfri och ej bindande konsultation med någon av våra utbildade medarbetare. Vi är övertygade om att denna metod ger god valuta för pengarna jämfört med hårtransplantation eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot manlig och kvinnligt håravfall.

Gör mikropigmentering ont?

Detta beror på hur känslig din hud är. De flesta upplever bara lindriga besvär som påminner om känslan av en rad små sting. För klienter som upplever mer obehag kan vi erbjuda bedövande krämer och geler för att hantera smärtan. För de flesta krävs dock ingen bedövning. 

Vilken utbildning har personalen?

Vår personal är certifierade genom flera SMP-tekniker med många års erfarenhet. 

Hur kommer jag se ut omedelbart efter behandlingen?

Området i hårbotten som behandlats kommer att vara lite rött under 2-3 dagar, men detta tenderar att vara ännu mindre synligt på de med mörkare hudtoner. Dessutom kommer pigmenteringen vara mörkare i upp till 7 dagar efter behandling, återigen beroende på din hudfärg. Därefter blir pigmenten ljusare och mjukare allteftersom hudens naturliga exfolieringsprocess återskapar nya celler i huden.

Kommer min familj och mina vänner kunna se att jag har gjort mikropigmentering?

Mikropigmentering ger mycket autentiskt resultat och alla våra tidigare kunder är överens om att det enda sättet någon skulle veta att de genomgått behandlingen är om de berättade för dem. Gå in och kika på vårt galleri och avgör själv om det går att se vad som är mikropigmentering och riktigt hår. Vi uppmuntrar dem som funderar att genomgå mikropigmentering att besöka vår klinik för en kostnadsfri och icke bindande konsultation så att de kan se på nära håll hur realistiskt det färdiga resultatet är. Vissa kunder väljer att involvera sin familj eller partner för hjälp med att skapa sitt nya utseende, men andra föredrar att hålla det hemligt.

Bleknar pigmenten som används eller ändrar de färg?

De pigment som används vid mikropigmentering är inte desamma som används vid traditionell tatuering, så det finns ingen risk att de skulle bli gröna eller blåa med tiden vilket förekommer med vanligt tatueringsbläck. Det behandlade området kommer att se mörkare ut de första dagarna efter behandlingen, men kommer därefter att ljusna och anta en något mjukare ton. På lång sikt (över flera år) kan det vara nödvändigt att genomgå ytterligare behandling.

Måste man vara över 18 år för att genomgå skalp mikropigmentering ?

Vi behandlar inte någon under 18 år utan föräldrarnas medgivande. Håravfall är svårt att hantera när som helst, men kan vara särskilt traumatiskt när det drabbar någon ung. Vi anser emellertid att det är mycket viktigt för våra yngre kunder att ha en full förståelse av processen och vad den innebär så att de kan komma till rätt beslut om vad som är bäst för dem på lång sikt.

Hur lång tid tar behandlingen?

Det tar mellan 3-5 timmar vid första behandlingen av hela övre delen av huvudet och efterföljande behandling tar mellan 2-3 timmar.

Spelar det någon roll vilken hårfärg du har?

Nej, Be-U:s personal har utbildats i färganpassning. Vi har ett sortiment av pigment vi använder som vi matchar med ditt eget hår, med hänsyn till hudton och densitet.

Vad händer om jag blir gråhårig?

Nej, SMP Nordics personal har utbildats i pigmentanpassning. Eftersom du håller håret kort är detta inte ett problem. Eftersom ditt hår nu är så kortklippt, kommer det gråa håret inte att påverka utseendet på stilen i sin helhet och det existerande håret kommer att blandas in med det behandlade området. Vi har också möjlighet att färganpassa och göra ”touch ups” efter din behandling om det skulle behövas framöver. Vi har ett sortiment av pigment vi använder som vi matchar med ditt eget hår, med hänsyn till hudton och densitet.

Var finns ni någonstans och kan jag få hjälp om jag bor någon annanstans än i Uppsala?

Du hittar oss i centrala Uppsala. Adress och kontaktuppgifter hittar du under fliken ”kontakt”. Du är välkommen att genomgå din behandling med skalp mikropigmentering oavsett om du bor i Uppsala, Stockholm, Västerås, Göteborg eller någon annanstans. 

Open chat
Hallå!
Hur kan vi hjälpa dig?